20 de zile pana la examen

20 de zile pana la examen

Pentru ca mai sunt doar 20 de zile pana la examen voi trece la urmatorul mare capitol al fiscalitatii si voi vorbi despre impoitul pe profit.

Voi incepe prin a va aminti ca, pentru companii, cheltuielile cu sponsorizarile sunt, intotdeauna, cheltuieli nedeductibile!

Totusi, companiile care fac sponsorizari pot folosi aceste sume pentru a-si reduce datoria cu impozitul pe profit. Obisnuim sa numim aceasta reducere “credit fiscal”.

Creditul fiscal aferent cheltuielilor de sponsorizare este:

Min{cheltuiala de sponsorizare realizata (curenta si reportata); 5‰*din cifra de afaceri; 20% din impozitul pe profit calculat}.

Dupa cum observati atunci cand calculam deducerea aferenta sponsorizarii, pe langa cheltuiala din anul curent putem folosi si cheltuielile realizate in anii anteriori datorita faptului ca partea din cheltuiala cu sponsorizarea pentru care nu s-a obtinut deducere in anul realizarii ei poate fi reportata timp de 7 ani fiscali consecutivi.

O alta observatie foarte importanta este ca creditul fiscal trebuie calculat dupa ce am considerat toate celelalte “credite”/ajustari asupra impozitului pe venit.

In Lectia 7 din capitolul CIT (Corporate Income Tax) gasiti informatii despre tratamentul fiscal al tuturor cheltuilelilor posibile la nivelul unei companii.

Va doresc succes!

Madalina

Share

Leave a Reply

0

Your Cart