A patra zi de TVA :)

A patra zi de TVA :)

Voi continua seria tips-urilor pentru examen. Azi va voi scrie tot despre TVA, mai precis despre acele tranzactii considerate livrari de bunuri/prestari de servicii pentru consideratie (deemed deliveries/supplies).

Nu uitati ca, desi regula spune ca orice livrare cu titlu gratuit, din punctul de vedere al TVA, trebuie tratata ca livrare pentru consideratie, nu vom trata astfel si livrarile cu titlu gratuit realizate catre proprii angajati in scopul protectiei muncii sau al imbunatatirii conditiilor de munca.

Deci daca vom da casti de protectie angajatilor nostri (din domeniul constructiilor) nu vom colecta TVA pentru aceasta livrare.

DAR

Daca dam angajatilor nostrii care lucreaza afara jachete (tot pentru protectie si imbunatatirea conditiilor de munca) si pretindem angajatilor sa plateasca si ei o parte din costul acestor jachete, atunci vom colecta TVA pentru suma platita de angajati, chiar daca aceasta suma este sub costul platit de angajator pentru aceste jachete.

Mult mai multe informatii despre deemed deliveries/supplies gasiti in Lectia 3 din modulul de TVA al cursului online de Romanian Taxation!

Succes!

Madalina

Share

Leave a Reply

0

Your Cart