Azi, putina tehnica de examen:

Azi, putina tehnica de examen:

Pentru ca in mesajele anterioare v-am atras atentia asupra problemelor raportate de examinatorul vostru, voi continua pe aceasta tema si, de aceasta data va voi atrage atentia asupra catorva aspecte foarte importante legate de modul in care raspundeti la problemele din examen.

In primul rand va trebui sa va vorbesc despre o regula mai veche la care examinatorul vostru tine foarte mult: aceea ca raspunsul pentru fiecare dintre problemele „multi-tasks” trebuie sa inceapa pe o pagina noua.

NU este o regula greu de aplicat si, daca va ganditi putin, aceasta regula vine in sprijinul vostru. Regula presupune ca daca ati terminat problema 1 la mijlocul paginii, veti lasa liber restul acestei pagini si veti incepe problema 2 pe o pagina noua. In acest fel veti fi fortati sa lasati macar putin spatiu liber la sfarsitul fiecarei probleme ceea ce va va permite sa aveti loc pentru eventualele modificari/adaugari.

In al doilea rand, tot examinatorul vostru a afirmat in mai multe randuri ca primiti puncte pentru fiecare afirmatie corecta pe care o faceti in rezolvarea unei probleme „multi tasks”. Datorita acestui lucru, o tehnica buna pentru voi este sa aratati intotdeauna modul in care ajungeti la rezultat (formule, explicatii, etc.). In felul acesta va asigurati de faptul ca primiti puncte pentru tot ceea ce suneti corect, chiar daca rezultatul final este gresit!

Un alt aspect mentionat de examinaturul vostru in raportul din urma examenului din iunie 2017 a fost faptul ca unii studenti au scris in limba romana. Pentru ceea ce au scris in limba romana, chiar daca au scris corect, studentii respectivi nu au primit nici un punct! Va reamintesc ca examenul F6 de ACCA este un examen in limba engleza si, prin urmare trebuie sa raspundeti in limba engleza J

Pe de alta parte, trebuie sa va spun ca acest examen nu este un examen la limba engleza. Majoritatea participantilor la acest examen nu foloseste limba engleza in mod curent. Nimeni nu va penalizeaza pentru erorile din limba engleza atat timp cat va faceti intelesi!

Nu in ultimul rand as vrea sa va amintesc ca, in ceea ce priveste intrebarile „multiple chices”, a nu raspunde deloc la o intrebare inseamna a va pierde si acea sansa de 25% de a bifa (in mod aleator) raspunsul corect. Nu neglijati nici o sansa!

Pentru cei care vor sa fie siguri ca vor promova acest examen, le recomand sa incerce sa rezolve toate problemele, si cele pe care le gasiti in fiecare capitol dar si cele din capitolul de „Revision” (vorbesc despre cursul online de pe www.imconsulting.com.ro). Cursul este construit astfel incat cei cel urmeaza se vor bucura de feedback-ul meu personalizat ca si cum ar avea profesorul lor personal, iar capitolul de „Revision” include o culegere de probleme „exam style” si „un examen”. Inutil sa va mai spun ca toti cei ce au parcurs acest curs au promovat examenul!

Cu drag,

Madalina

Share

Leave a Reply

0

Your Cart