Incepand de azi va voi vorbi despre impozitul pe venitul persoanelor fizice

Incepand de azi va voi vorbi despre impozitul pe venitul persoanelor fizice

Inainte de orice as vrea sa va reamintesc ca niciodata nu vom calcula impozitul pe venit datorat de un individ dupa algoritmul folosit de companii.
Trebuie sa intelegeti ca indivizii nu stiu (si nimeni nu-i poate obliga sa stie) principiile contabile. Indivizii nu pot fi obligati sa stie ce este aceea contabilitate de angajament. Pentru indivizi veniturile vor fi doar acele venituri incasate efectiv iar cheltuielile vor fi doar cele pentru care banii chiar au fost platiti.
Deci, daca in examen, veti avea o problema in care vi se va cere sa calculati impozitul pe venit ce trebuie platit de un individ care realizeaza o activitate independenta, NU veti porni niciodata de la profitul contabil (pentru ca individul nici nu are asa ceva).
Si vice-versa este foarte adevarata! Niciodata sa nu calculati rezultatul fiscal al unei companii facand diferenta dintre veniturile impozabile si cheltuielile deductibile. Companiile sunt obligate sa organizeze si sa tina evidenta tranzactiilor economice folosind contabilitatea. In cazul companiilor veti pleca intotdeauna de la profitul contabil pe crea il veti ajusta pentru a determina rezultatul fiscal.
Mult succes!
Madalina

Share

Recommended Posts

Leave a Reply

0

Your Cart